Personvernerklæring

Innledning

Her omtales reglene som omhandler personopplysninger som samles inn via nettbutikken opehome.no og partnere vi bruker til CRM og i markedsføring. Utover personvernpolicy gjelder kjøpsbetingelsene for Ope.

Personopplysninger er informasjon som kan knyttes opp til en identifiserbar person. Dette kan være navn, adresse og kjøpshistorikk. Ved å ta i bruk nettstedet og tjenester som tilbys via Ope, samtykker du til at vi kan samle og bruke personopplysninger slik det fremgår i denne personvernerklæringen.

1.) Ansvar

Ope AS (Org.no 897 065 452) er ansvarlig for å behandle dine personopplysninger etter personopplysningsloven og norsk lov. Datatilsynet fører tilsyn med at loven overholdes.

2.) Opplysninger vi samler inn

For å kunne levere så gode tjenester og service som mulig, samler vi blant annet inn informasjon om dine personopplysninger. Vi samler ikke inn sensitive personopplysninger.

2.1) Informasjonskapsler (cookies)

Informasjonskapsler er tekstfiler som lagres lokalt på din datamaskin når du besøker en nettside. Når du bruker våre tjenester, lagres informasjon som vi helt anonymt bruker for å forstå våre besøkende bedre. Informasjonen som blir samlet inn, er data/statistikk som sier noe generelt om den besøkende, trender og bruksmønstre. Dette bruker vi til å tilpasse og optimalisere nettsiden og til målgrupper for annonsering.

Hvis du legger inn en kommentar på dette nettstedet, kan du be oss om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å gi inn denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år.

Hvis du har en konto og logger deg inn på dette nettstedet, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din støtter bruk av dette. Denne informasjonskapselen innholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din.

Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du krysser av for &lauot;Husk meg»t;, vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne.

Hvis du redigerer eller publiserer en artikkel, vil ytterligere en informasjonskapsel bli lagret i nettleseren din. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger, men bare ID-en til artikkelen du nettopp redigerte. Den utløper etter én dag.

2.2) Opplysninger via nyhetsbrev

Vi bruker MailChimp som utsendelsesverktøy for vårt nyhetsbrev. I verktøyet lagrer vi denne informasjonen om deg:

  • E-postadresse og navn
  • Ordre- og kjøpshistorikk
  • Informasjon om åpningsfrekvens for nyhetsbrevet og hva du trykket på
  • E-postklient

2.3) Opplysninger du gir oss 

Når besøkende legger inn kommentarer på siden, lagres informasjonen gitt inn i kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen til den besøkende og den besøkendes nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer.

En anonym tekststreng generert på grunnlag av e-postadressen din (også kalt en «hash») kan bli sendt til tjenesten Gravatar for å undersøke om du har en konto der. Personvernerklæringen til Gravatar ligger her: https://automattic.com/privacy/. Etter at kommentaren din er blitt godkjent, vil profilbildet ditt være synlig for hvem som helst i forbindelse med kommentaren din.

2.4) Innebygd innhold fra andre nettsteder

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler, bygge inn sporingssystemer fra tredjeparter og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

3.) Deling av dine personopplysninger

Vi deler i utgangspunktet ikke dine personopplysninger med andre. Unntaket er hvor vi samarbeider og kjøper tjenester fra andre selskaper for å håndtere frakt og betaling ved kjøp av varer i nettbutikken. Ope tar nødvendige tekniske og juridiske tiltak for å sikre dine personlige opplysninger.

CRM-system
For å administrere kjøp og e-post til våre kunder og abonnenter, samarbeider vi med selskaper som tilbyr CRM-systemer.

Betaling
For å håndtere betalingen ved et kjøp, samarbeider Ope med selskaper som spesialiserer seg på betalingsløsninger.

Oppkjøp, fusjon og salg
Din informasjon kan deles med en tredjepart dersom Ope blir kjøpt opp, solgt eller inngår i en fusjon.

4.) Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg

Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør.

For brukere som registrerer seg på dette nettstedet (dersom denne muligheten eksisterer), lagres det også personopplysninger som de oppgir i brukerprofilen sin. Alle brukere kan se, redigere og slette sine egne personopplysninger når som helst (bortsett fra brukernavn). Nettstedets administratorer kan også se og redigere denne informasjonen.

5.) Dine rettigheter

Du har rett til å finne ut hvilke av dine personopplysninger Ope håndterer. Du har også rett til å få disse utlevert. I tilfeller hvor Ope ikke trenger informasjonen for å oppfylle juridiske krav, har du rett til å få dine personopplysninger som Ope behandler slettet av Ope.

6.) Endringer

Ope forbeholder seg retten til å endre personvernerklæringen. Eventuelle endringer vil bli annonsert på Opes nettside én måned før de trer i kraft.

7.) Kontaktinformasjon

Har du spørsmål om personvernerklæringen eller vår bruk av personopplysninger, kontakt oss gjerne på e-post post@opehome.com eller på telefon 400 99 899.

Versjon 1.0